Ръководителите на Европейския съюз  са арогантни. Унгарското правителство осъжда злонамерените атаки

...
Ръководителите на Европейския съюз  са арогантни. Унгарското правителство осъжда злонамерените атаки
Коментари Харесай

Унгария: Ръководителите на ЕС са арогантни

Ръководителите на Европейския съюз  са арогантни. Унгарското държавно управление осъжда злонамерените офанзиви на Брюксел, написа на страницата си във Фейсбук унгарският министър на правораздаването Юдит Варга. Повод за коментарът е, че Европейската комисия изиска от Съда на ЕС  да наложи финансови наказания на Полша заради съдебните промени, които обтегнаха връзките сред Брюксел и Варшава.

Унгарското държавно управление реши да одобри по този мотив нова декларация, като документът е в поддръжка на Полша. Унгaрия cъщo постоянно е в спор с евроинституциите. Cтрaнaтa e критикувaнa зaрaди тъпчене на мeдийнaтa cвoбoдa и независимостта на правосъдната система. Дeйcтвиятa нa EC ce oпрeдeлят от Будапеща " кaтo oпит за интервенция вътрешните работи нa cувeрeннa държaвa ".

Европейската комисия заведе дело против Полша в Европейския съд във вторник с искане Варшава да заплати санкция,  тъй като е приела закон, който нарушава независимостта на правосъдната власт. Варшава изрично отхвърли да го анулира, макар че Европейска комисия неведнъж настоя. 

Според Брюксел Полша е декларирала желанието да разформирова Дисциплинарната камара, в настоящия ѝ тип, само че не е предоставила спомагателни детайлности. Дисциплинарната камара за съдиите е една от правосъдните промени, които ръководещата партия вкара през последните години и които бяха остро наказани от Брюксел, тъй като подкопават независимостта на правосъдната система.

От Еврокомисията споделят, че ръководителят на Дисциплинарната камара продължава да назначава първоинстанционни дисциплинарни съдилища, които да преглеждат дисциплинарни каузи на елементарни съдии. Ако Комисията откри, че отговорът на Полша на формалното уведомително писмо не е приемлив, тя ще може още един път да заведе дело против страната.

" Решението на Европейската комисия е обвързвано с дейностите на полските управляващи, които не престават да подкопават независимостта на полската правосъдна система “, съобщи Адалберт Янс, представител на Европейската комисия, на брифинг в Брюксел.

" Винаги съм казвал, че Комисията няма да се поколебае да предприеме всички нужни ограничения, с цел да подсигурява цялостното използване на законодателството на Европейски Съюз. През юли Съдът на Европейски Съюз постанови две основни решения за отбрана на правосъдната самостоятелност в Полша. От значително значение е Полша да се съобрази напълно с тези решения. Ето за какво Комисията, като страж на договорите, подхваща дейности през днешния ден ", разяснява еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс.

Полския правосъден министър Збигнев Жобро, който ръководи „ Обединена Полша “, един от двамата по-малки съдружни сътрудници на „ Право и правдивост “, съобщи, че Полша не би трябвало да се огъва под натиска на Европейски Съюз и упрекна съюза в изнудване. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР